Fira de l'Embotit a Olot
06/03/2014
Els dies 22 i 23 de març es portarà a terme una nova edició de la Fira de l'Embotit a Olot.
L' Associació d'Hostalatge de la Garrotxa i el col•lectiu Cuina Volcànica gestionaran les activitats de l'espai tast situat al Firal. Durant el cap de setmana es faran tallers infantils per apropar els productes i cuina del porc als més menuts.
A més, hi hauran maridatges i tastos per als més grans i demostracions de Cuina Volcànica, amb receptes on el protagonista serà el porc i el producte de proximitat. Aquest any el producte convidat és el formatge de Maó. Per part dels placers, es continuarà el taller d'elaboració de botifarres per als nens, i el ja tradicional concurs d'embotits casolans.
També, i com a novetat aquest any s'ha impulsat la Cuina Gran, un projecte per involucrar les escoles a la Fira, i donar a conèixer als nens els productes del porc, acompanyats d'una bona alimentació. L'objectiu, que els nens elaborin una recepta amb porc, ja sigui de creació pròpia o recuperada del receptari familiar, i la cuinin a casa seva. De totes les que es van rebre se'n van escollir 4 que es van gravar a Olot Televisió en el programa Del Paisatge a la Taula presentat per l'Associació. Els programes s'emetran els dilluns, 10, 17, 24 i 31 de maig.
A més a més, alguns establiments de l'associació oferiran durant aquell cap de setmana el Plat Recomanat de l'Embotit a la seva carta, que es pot consultar en aquesta web, a l'apartat de campanyes.http://issuu.com/turismeolot/docs/firaembotitolot14