Èxit dels tallers gastronòmics a l'Olot, temps de Nadal
09/12/2013
Dissabte, 7 de desembre 2013, l'Associació d'Hostalatge de la Garrotxa, Cuina Volcànica amb la col·laboració del pastisser Lluís Riera, vam organitzar dos tallers gastronòmics dins el marc de la campanya de l'Ajuntament d'Olot, "Olot, temps de Nadal".
Es van fer al Museu dels Sants de la ciutat i, un any més, van tenir molt d'èxit.
Al matí es va fer el "Menja't el pessebre", dirigit als més petits. El pastisser Lluís Riera de Cacau Pastisseria va ensenyar a la mainada a fer figuretes de pessebre amb massapà. Una vintena de nens i nenes, amb l'ajuda també dels pares, van acabar elaborant un pessebre molt comestible.
A la tarda, el taller s'anomenava "Aperitius econòmics i per quedar bé", destinat a un públic més adult. L'encarregat de portar el taller va ser el cuiner Joan Masegur del restaurant Hostal dels Ossos de Batet de la Serra-Olot. Els assistents van poder aprendre les receptes de 7 elaboracions senzilles però molt útils per aquests dies de festa. Joan Masegur va elaborar: cruixent d'olivada, tortell amb fuet i xocolata ratllada, ravioli de carbassa amb formatge fresc, cullereta de cabell d'àngel amb Serrat d'ovella, boleta de meló amb pernil cruixent, brandada de bacallà amb poma i nous i finalment, gotet de pa amb tomàquet.