Els bars l’Oficina i l’Hostal del Sol guanyadors de la 5a Ruta de les Tapes
09/07/2015
La Ruta de les Tapes d’Olot ha tancat la seva 5a edició amb l’elaboració de més de 13.000 tapes, un nombre que creix any rere any, i que ha fet que la ruta hagi tornat a ser un èxit gràcies a l’acceptació del públic. Una activitat consolidada principalment per un públic local, però en augment pel que fa al visitant. Durant el mes que ha durat la ruta, els tapejadors han tingut l’opció de votar en el passaport on hi apareixien totes les tapes, la tapa que més els hi ha agradat. Del nombre total dels passaport recollits, un 90% estaven votats, donant com a guanyadora a la Millor Tapa Popular 2015 a la Tulipa de pa amb vedella guisada i cruixent de ratafia del Bar L’Oficina, quedant en segon lloc el Mar i Muntanya: pop amb cruixent de cansalada, fons de patata i xips de l’Eko Bar, i en empat al tercer lloc el Bar Hostal del Sol amb Cansalada cuita a baixa temperatura amb teriyaki de ratafia i el Bar L’Ansat amb Brandada de bacallà amb aromes de fesols de Santa Pau i flor de fajol.
Per altra part, durant el transcurs del Tapòdrom, acte d’inauguració de la Ruta de les Tapes, es va portar a terme l’elecció de la Millor Tapa Professional a través d’un jurat format per Felip Hontoria del Restaurant Ca la Matilde de Sant Feliu de Pallerols i membre de Cuina Volcànica, Eduard Abel, membre de la penya gastronòmica El Paltruc, Joel Tallant, director/gerent de Ràdio Olot i Joan Indurain, de l’històric Frankfurt El Farolet i membre de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa. La tapa escollida com a millor va ser la Cansalada cuita a baixa temperatura amb teriyaki de ratafia Russet del Bar Hostal del Sol, seguida en segon lloc de la Tulipa de pa amb vedella guisada i cruixent de ratafia del Bar L’Oficina, i en tercer de la Brandada de bacallà amb aromes de fesols de Santa Pau i flor de fajol. Fent una retrospectiva en les edicions anteriors, normalment, els finalistes tant de la tapa Professional com de la Popular, acostumen a coincidir, tot i tractant-se de mètodes diversos.
A part de reconèixer els establiments de les tapes premiades, la Ruta també dóna premis a les persones que han anat de tapes i han segellat i completat els seus passaports. Aquest any el guanyador del sorteig d’una estada a l’Hostal El Forn de Beget ha estat Maria Torres d’Olot. A banda, s’han sortejat 5 activitats GPS (Garrotxa Plans amb Sensacions) de Turisme Garrotxa i un àpat per a dues persones al Restaurant La Brasera entre les 163 fotos penjades a Instagram. La foto guanyadora ha estat per l’instagramer @Galleret7 amb una foto que representa l’essència de la Ruta de les Tapes, compartir una bona estona d’oci a través d’una ruta gastronòmica.