< Noticies

Vermut amb llardons per la Fira de l'Embotit

08/03/2019

El 16 i 17 de març torna una nova edició de la Fira de l’Embotit d’Olot amb l’objectiu de prestigiar aquest producte i el seu productor i, al mateix temps, donar a conèixer el món de l’embotit d’elaboració artesanal. Prop d’una setantena de parades d’alimentació s’instal·laran al Firal per donar a conèixer i oferir la possibilitat de tastar i comprar els diferents productes d’elaboració pròpia: embotits, formatges i cerveses.

Un any més, la Fira de l’Embotit aposta pels productors d’embotits, formatges, cerveses... de qualitat, essent aquesta l’edició amb més productors assistents (concretament, un 14% més que el 2018), cinc dels quals amb el segell de qualitat agroalimentària, Girona Excel·lent. Una novetat d’enguany amb l’objectiu de potenciar el tast i venda dels productes oferts pels artesans és el disseny d’una moneda pròpia de la fira amb la imatge d’un “morro de porc”, que tindrà un valor d’1 euro i es podrà bescanviar per tastets que oferiran només els productors, situats en les casetes de fusta al costat de l’Espai Tast.

Com a novetat, els bars del Firal se sumen a l’esdeveniment oferint el “vermut de l’embotit”: els migdies del dissabte 16 i diumenge 17 de març, a les terrasses dels bars l’Oficina, el Club, Can Xena, l’Olotina, el Cafè del Firal i la Tintoreria, es podrà gaudir d’un vermut amb degustació de llardons i/o embotits de la fira.

Per complementar el mercat amb oferta gastronòmica, lúdica i comercial s’han programat 2 demostracions del porc en diferents coccions a càrrec de Cuina Volcànica amb motiu del 25è aniversari del col·lectiu, el 10è concurs d’embotits casolans a càrrec de Pep Nogué i l’Associació de Placers del Mercat d’Olot, un tast “a cegues” d’embotits i formatges, la demostració d’especejament del porc que aquest any incorpora l’actuació de Toni Gomila sobre la matança del porc, tallers d’elaboració de botifarres per als més petits, un taller – tast de porchetta i un tast influència d’embotits catalans i mallorquins, entre d’altres.

Una altra de les propostes que repeteix per la bona acceptació que ha tingut a les edicions anteriors és la presència d’un territori convidat. Per complementar l’oferta de la fira, enguany a través del Centro Galego de Barcelona s’ha convidat el xoriç gallec i el formatge DO Tetilla que vendrà i oferirà tastets dels seus productes, juntament amb el grup de folklore de Galicia que serà present a la Fira durant el cap de setmana i oferirà 4 actuacions.

La programació de la Fira de l’Embotit també inclou la ballada del Porc i el Xai per part de l’AOAPIX, passejades en poni al Firal Petit, el tradicional ball de bastons a càrrec dels bastoners i grallers de l’Esbart d’Olot i la tercera edició de l’activitat: Un dia a pagès. És un espai dedicat a la vida al camp i a la granja on els més petits i grans podran jugar a la vegada que aprenen els oficis més tradicionals de la casa nostra.

Programa-Fira-Embotit_201920190308.pdf