Sopar 29a Mostra Gastronòmica de la Garrotxa
11/11/2013
Divendres, 8 de novembre de 2013. Sala El Torín d'Olot.
Galeria de fotos
LA 29a MOSTRA GASTRONÒMICA APOSTA PEL CANVI
El sopar de la 29ª Mostra Gastronòmica de la Garrotxa va ser un èxit amb l’aposta del nou model plantejat per l’Associació d’Hostalatge i Cuina Volcànica. El fet de fer-se a peu dret i en un ambient més distès va permetre la interrelació entre comensals i també l’intercanvi d’opinions amb els diferents cuiners participants. La sala El Torín d’Olot es va emplenar per assaborir la qualitat del producte i dels plats elaborats per deu restaurants de Cuina Volcànica.
L’acte va transcórrer tal i com estava previst. La Companyia Creatre, formada per Jordi Masegur i Sònia Ayats, va ser la responsable de conduir tota la celebració donant-li un toc d’humor i fent una presentació amena i original. La Trípoli Orquestrina d’Olot va ser l’encarregada d’amenitzar l’acte.
A les 21h del vespre es van obrir les portes de la sala El Torin. Tan bon punt s’arribava, s’oferien uns aperitius de benvinguda (xips de moniato, bastonets d’olivada, cruixent de formatge Garrotxa i llardons de la Mocada). Tot seguit es va començar a servir el menú de la 29a Mostra Gastronòmica de la Garrotxa. En total, unes 230 persones van degustar:
- Brandada de bacallà amb crema d’escalivada al forn de carbó
- Entrepà de cansalada guisada amb bitxo de Girona confitat
- Crema de carbassa amb fetge gras d’ànec i crostillons de pa de fajol
- Suprema de llobarro amb oli d’alls i trompetes de la mort sobre llit de patata
- Guisat de fesols de Santa Pau amb calamars
- Galta de vedella amb patata trufada
- Braó de xai rostit amb vi daurat i rossinyols
- Sopa de fruits vermells amb escuma de iogurt de la Fageda,
- Cremós de tortell d’Olot amb crema de canyella
- Macaró de fajol amb crema de ratafia Russet
I els protagonistes d’aquests espectaculars tastets van ser:
- Restaurant La Brasera
- Restaurant l’Hostalet
- Restaurant Cúria Reial
- Restaurant Font Moixina
- Restaurant Hostal dels Ossos
- Restaurant Can Xel
- Restuarant Ca la Matilde
- Restaurant La Deu
- Restaurant Self La Garrotxa
- Restaurant La Quinta Justa
L’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa vol que aquest acte serveixi també per guardonar a entitats, establiments o associacions per la feina feta fins avui dia i per la seva empenta a promocionar la nostra comarca arreu. El Volcanet d’Or d’aquest any s’ha entregat al Club Ciclista Bas, entitat que representa el màxim exponent del ciclisme a la comarca, sobretot amb l’organització de la cursa Terra de Remences. El Volcanet d’Argent s’ha entregat a l’empresa Dos Serveis, especialitzada en maquinària d’hostaleria, pel seu suport en les activitats de l’Associació i la formació dels seus associats.
Aquest any, l’Homenatge s’ha atorgat a la família Grabulosa-Prat, del bar Can Pauet de Santa Pau, pels més de 50 anys de servei en l’hostaleria i per esdevenir un punt de trobada pels habitants del municipi i pels visitants.
El sopar de la 29a Mostra Gastronòmica va finalitzar amb el reconeixement als deu restaurants participants i el parlament de l’Alcalde d’Olot Josep Maria Corominas i del president de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, Gerard Xifra.
Abans de marxar, els assistents van poder assaborir un gintònic i se’n van endur el plat de la mostra gastronòmica d’aquest any.
Des de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa volem agrair la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot i de totes les institucions així com als nostres fidels patrocinadors que sense tots ells això no seria possible.