< Noticies

Les guanyadores de la Ruta de les Tapes 2018

06/07/2018

La Ruta de les Tapes d’Olot ha tancat la 8a edició amb l’elaboració de més de 17.000 tapes, que representa un 15,64% més de tapes elaborades respecte de l’any passat, unes xifres que consoliden la ruta, que després de 8 anys ha aconseguit mantenir un públic fidel, i captar nous tapejadors. A més a més, l’experiència de convidar un municipi de la comarca a formar part de la ruta, que en aquesta campanya ha estat Riudaura, ha estat positiva i ha tingut bona acollida. Una activitat realitzada principalment per persones d’Olot i la Garrotxa, però també per persones que provenen de comarques pròximes, com ara d’Osona.

Després de recollir les urnes amb els passaports votats, i fer-ne el recompte ja tenim les tres tapes guanyadores d’aquest any. La Millor Tapa Popular escollida en primer lloc per als tapejadors ha estat Mar, muntanya, brasa del bar Hostal del Sol, en segon, el Con d’alga nori de bacallà i gamba, del restaurant La Cuina de l’Orfeó, i en tercer lloc Ansat Fusió. Calamar farcit de potetes i cocotxes de bacallà a la Biscaïna del Bar L’Ansat. 

A part de reconèixer els establiments amb les tapes premiades, la Ruta també ha donat premis. S’ha fet el tradicional sorteig entre els participants a la ruta que han omplert el passaport de 8 caselles, enguany era una estada de cap de setmana a l’Avenc de Tavertet que ha guanyat la Marta Masó d’Olot. D’altra banda, s’han sortejat àpats entre els participants al concurs de facebook, i entrades d’Olot Cultura per anar al teatre en el concurs d’Instagram. Ja és mítica la frase que anar de tapes té premi, en el cas d’Olot.