< Noticies

La Fira Orígens s'avança al 6 i 7 d'octubre

26/09/2018

Aquest any, Orígens s’avança al 6 i 7 d’octubre, cap de setmana que el Recinte Firal d’Olot es tornarà a omplir de productors d’arreu del territori amb la celebració de la setena edició de la Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya. Reconeguts cuiners i productors oferiran diverses activitats amb un protagonista destacat: els productes de qualitat.

L’Aula de Cuina comptarà un any més amb reconeguts professionals d'arreu de Catalunya. El diumenge, David Colom, del Restaurant L'Hostalet dels Hostalets d'en Bas, i membre de Cuina Volcànica, portarà a terme el taller Cuina tradicional i lleugera, tancarà la jornada l’estrellat Jordi Juncà (Ca l’Enric, Vall de Bianya) amb el taller Bolets, becades i productes de tardor. 

L’Aula de Tast acollirà tastos de diversos productors presents a la fira. 

L'Aula dels Nens, i tornarà a ser, els nens podran gaudir d’activitats pensades per a ells amb diversos tallers.

Dissabte al matí, hi haurà:
11.00 - 11.45 – Petit xef amb Cuina Volcànica amb Joan Masegur del Restaurant Hostal dels Ossos 
12.00 – 12.45 – Embrutar-se les mans de xocolata! amb Mireia Ramon d'Olor de Canyella
13.00 – 13.45 – Fes les teves postres amb la Fageda amb Neus Rabionet de La Fageda Fundació.


Diumenge al matí: 
11.00 – 11.45 – Crea la teva tapa amb Jordi Fajula de l'Hostal del Sol
12.00 - 12.45 – Enfarina’t les mans amb Isabel Catalina de Forn Joan Costa
13.00 – 13.45 – La tardor amb galetes amb Olor de Canyella
A la tarda:
17.00 – 17.45 – Embrutar-se les mans de xocolata! amb Jordi Ferrer de Ferre Xocolata 
18.00 – 18.45 – Petit xef amb Cuina Volcànica amb Felip Hontoria de Ca la Matilde

La fira

En total la fira comptarà amb 62 estands que acolliran uns 90 productors. D’aquests, un 25% hi participaran per primera vegada la qual cosa confirma la fidelitat per part de molts d’ells però també l’interès creixent que desperta una fira especialitzada com Orígens.

L’edició d’enguany manté el format i enforteix l’aposta iniciada l’any passat amb una notable presència de productes ecològics que ja representen el 30% dels productors participants, un 6% més que el 2017.

En referència als sectors, Orígens comptarà amb propostes molt diverses que van des d’embotits, làctics, carns, cervesa, pastisseria o fleca fins a melmelades, olis, fruits secs, verdures, infusions, vins, licors, caves, tòfona o espècies, entre d’altres.

Menorca, territori convidat

Aquesta edició tindrà de nou territori convidat, que serà Menorca. Sis petits productors de l’illa seran presents a Orígens. Portaran formatges, embotits, pa, carns i licors sota la marca Made in Menorca i amb el suport del Consell Insular de Menorca. A més, la menorquina Sílvia Anglada, oferirà una sessió a l’Aula de Cuina i tots els productors, conjuntament, una a l’Aula de Tast.

2n Concurs de coques de forner de Catalunya

Després de l’èxit de l’any passat amb més de 40 coques participants, enguany se celebrarà el 2n Concurs de coques de forner de Catalunya. Serà el dissabte 6 d’octubre a la tarda. Forners d’arreu presentaran les seves coques i un jurat format per representants dels sectors del pa, la pastisseria, la formació, el periodisme gastronòmic i gurmets serà l’encarregat de determinar quina és la millor coca dolça i salada. L’objectiu del concurs és contribuir a enaltir l’ofici de forner, promoure un dels seus productes més característics i incentivar-ne la qualitat.

Entre els premis no hi faltarà una nova edició del Premi al Millor Producte i al Millor Estand d’Orígens 2018.

El preu de l’entrada a la fira és de 5€ i inclou 5 tiquets de tast. A més de tastar, el visitant també podrà comprar directament al productor. L’Aula dels Nens té un preu de 2 euros i l’Aula de Tast d’1. Les inscripcions per a aquestes espais es realitzaran a l’entrada de la fira. L’horari serà el dissabte, des de les 10 del matí a les 9 del vespre, i el diumenge des de les 10 del matí a les 8 del vespre.