< Noticies

II Ruta del vi D.O catalanes a la Garrotxa

20/09/2013

L’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa organitza, per segon any consecutiu, la Ruta del Vi de D.O catalanes.

De l’1 al 31 d’octubre, 17 establiments de la comarca ofereixen una copa de vi de diferents D.O catalanes, acompanyades, aquest any, d’una tapa elaborada per cada bar o restaurant, a  diferència de l’any passat, on cada establiment acompanyava la copa amb un aperitiu. Així doncs, el producte del territori es pot assaborir amb un total de 12 D.O catalanes de l’Empordà, Costers del Segre, el Penedès, Tarragona o el Montsant, entre altres. El preu de copa i tapa és de 2’80€.

Una altra de les novetats que l’Associació d’Hostalatge ha incorporat aquest any és el Menú de tastets on 4 restaurants de la Garrotxa l’oferiran , durant tot el mes d’octubre, a un preu de 18 euros i on s’ inclou, lògicament, la copa de vi de la D.O corresponent a l’establiment, ja que cadascun dels 17 bars i restaurants té un vi per degustar.

El funcionament de la II Ruta del Vi és igual que en la primera edició. El comensal disposa d’un passaport on tétota la informació sobre el que ofereix cada bar o restaurant participant, el mapa de localització i dos al·licients molt llaminers: el sorteig d’una nit d’Hotel i esmorzar bufet a l’Hotel Riu d’Olot i el concurs Instagram on la millor fotografia que es faci de la Ruta del Vi serà premiada amb un àpat per a dues persones al restaurant Mas El Siubés de Les Planes d’Hostoles, que ara compta amb nova direcció. En aquest cas, la fotografia s’ha de penjar amb els hashtags #RUTADELVIGARROTXA #GARROTXA i etiquetar-la @TURISMEOLOT i @GARROTXAHOSTALATGE.

Els passaports, dels quals se n’han editat 3.000, es poden trobar als bars i restaurants participants, a hotels agremiats i a l’oficina de Turisme d’Olot. En ell s’hi troben 6 caselles que s’aniran marcant a mesura que es vagin provant els vins de les D.O i les tapes. Un cop complert el passaport, i després d’omplir la butlleta amb les dades personals, el client la dipositarà dins una bústia i entrarà  en el sorteig del premi.

A tot això cal sumar-hi activitats complementàries com són: un taller de Tast de vins D.O Empordà que es farà els dissabtes 5 i 26 d’octubre a partir de les 20h del vespre al comerç especialitzat 5 Titius d’Olot i una promoció especial de degustació de 4 vins de les D.O catalanes, gratuïta, que es farà el divendres 11 i el dissabte 19 d’octubre d’11h a 13h i de 19h a 21h a Especialitats Mariona.

Durant tot el mes d’octubre tots aquells qui ho vulguin podran combinar les activitats que ofereix Olot i la Garrotxa amb la II edició de la Ruta del Vi.