< Noticies

34 Mostra Gastronòmica de la Garrotxa

16/10/2018

La Mostra Gastronòmica de la Garrotxa, és l’aparador del patrimoni gastronòmic de la comarca. El seu principal objectiu és el de promocionar el territori a través del producte local, de proximitat, i del seu productor, amb una cuina que combina la tradició i la història de tots aquests anys, amb les tendències culinàries actuals.

El tret de sortida de la Mostra el dóna un sopar on hi ha una representació de cuiners de restaurants de la Garrotxa. Restaurants de l’Associació d’Hostalatge, del Col·lectiu Cuina Volcànica, i els dos restaurants amb Estrelles Michelin de la comarca. Un total de 17 establiments, que el dimecres 24 d’octubre al Restaurant Les Cols d’Olot, oferiran un sopar format per un variat aperitiu elaborat pels diferents restaurants que participen a la Mostra Gastronòmica, i un plat principal i les postres realitzades pel restaurant Les Cols, i acabarem el sopar amb un gintònic de Gin Volcànic i Jodphur. El transcurs del sopar, serà conduït per Òscar Cabana, director del setmanari local La Comarca, que també presentarà els reconeixements que el gremi atorga a aquelles empreses, associacions o estaments que treballen per a la promoció del territori, així com l’homenatge a una família del món de l’hostaleria. Aquest any, el Volcanet d’Or serà per RCR Aranda Pigem Vilalta Arquitectes,  per la seva trajectòria professional, tant a nivell nacional com internacional, per la realització d’un treball de dimensió global des d’una òptica local, encaixant les seves obres amb el paisatge que les envolta, com és el cas del saló de banquets de Les Cols on es farà el sopar de la Mostra d’enguany, convertint-se en prescriptors d’Olot i la Garrotxa, des d’on tenen el seu estudi. El Volcanet d’Argent serà per l’empresa Jordi Oliveras S.L. Vins Licors i Caves, pel suport continuat a l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, i pels més de 70 anys dedicat a la venda de vins, primer al detall, i després també altres begudes, a través de la distribució a empreses d’hostaleria. Finalment, l’Homenatge serà per a la família Solé Niubó i Angelats del Restaurant i Saló de Banquets La Torre dels Til·lers de Les Planes d’Hostoles, per la seva trajectòria, i pels més 20 anys dedicats de manera activa a l’Associació, com a membre de junta i com a president de 2003 a 2007.

Per altra part, del 25 d’octubre al 25 de novembre es podran degustar els menús de la Mostra en els diferents restaurants participants. Uns menús que inclouen el plat del dia del sopar, i que es poden consultar en el fulletó editat de la Mostra, o en aquesta mateixa web.

Fulleto-Mostra-gastronomica-Garrotxa_201820181018.pdf