IV Ruta de les Tapes d'Olot

Del 31 de maig al 29 de juny, Olot es convertirà per quart any consecutiu en l’escenari de la Ruta de les Tapes. Com l’any anterior, s'ha creat una xarxa gastronòmica per la ciutat que permetrà degustar una saborosa varietat de tapes, algunes elaborades amb productes de proximitat. La promoció de la campanya continua essent un quinto San Miguel més una tapa 2,5€.

Com a novetat, s’ha creat la TAPA NIT, que consisteix en què els bars musicals ofereixen un combinat per 4€, l’objectiu és que després de menjar-se vàries tapes es pugui acabar fent un combinat tranquil·lament en un d’aquests locals i dinamitzar l’oci nocturn.

L’edició del fulletó segueix la línia dels anys anteriors, hi apareixen tots els establiments participants amb la imatge de la seva tapa, serveis i un mapa on hi són tots ubicats, però aquest any com a novetat hi apareix l’espai “Tapeja la ruta de mil i una maneres”, amb la intenció de suggerir al tapejador possibles rutes pels establiments, indicant si s’ha d’agafar el cotxe o es pot anar a peu. Rutes per fer sol, en parella, en família o amics.

El fulletó també compta amb un passaport format per 6 casellesque s’omple a mesura que vas provant les tapes, cada tapa dóna dret a una marca. A diferència de l’any passat, es tracta d’un fulletó d’ús individual. Un cop omplert tot el passaport es pot dipositar a les urnes que es trobaran en el mateix establiment per optar als diferents sortejos que es portaran a terme. Els fulletons es podran trobar en els establiments participants i en l’Oficina de Turisme d’Olot.

Si es marquen totes les caselles del passaport es pot guanyar una atractiva estada l’Hotel L’Avenc de Tavertet agremiat a l’associació, i que es podrà escollir entre una nit romàntica(cap de setmana) que inclou una nit d’allotjament amb esmorzar, ampolla de cava, flors a l’habitació, 2 massatges i una excursió en bicicleta elèctrica; o bé, dues nits campestres (entre setmana) que inclouen dues nits d’allotjament, dos massatges, degustació Avenc i un pícnic per a dues persones.

Per altra banda, entre el tapejadors se sortejaran 10 activitats per a dues persones del GPS (Garrotxa Plans amb Sensacions) la guía d’activitats de Turisme Garrotxa que tant pot ser anar amb burro, en bicicleta elèctrica, fer una excursió nòrdic walking, entre una oferta molt variada, tot per conèixer la Garrotxa de més a prop.

 El concurs de fotos de la Ruta de les Tapes es manté, i es tornarà a fer a través d’Instagram. Les persones que facin la ruta poden penjar fotos realitzades en els establiments, pel carrer..., això sí, que tinguin a veure amb anar de tapes i siguin originals, amb el hashtag oficial de la ruta #RutaTapesOlot, addicionalment es pot utilitzar #DescobreixOlot i etiquetar-les a @turismeolot @garrotxahostalatge. El participant guanyador tindrà un menú per a dues persones al Restaurant El Rebost de Casa d’Olot, que ha tornat obrir les seves portes sota una nova direcció.

Igualment aquest any, es continuarà el concurs a la Millor Tapa Popular, escollida per al públic que pot fer la seva votació en el propi passaport de la ruta, i la Millor Tapa de la Ruta escollida per un jurat format per persones de diferents àmbits.

Establiments

Bar 6T7

Volcà Garrotxí: galeta de farro, crema de fesols, roques de perol i poma de Girona caramel·litzada amb ratafia
  • 972 272876
  • C/ dels Sastres 35 cantonada C/ Alta Maduixa, 24
  • Veure fitxa
Veure menú

Tapa + quinto San Miguel = 2,5€

Bar Bufador

Guisat de cuixes de guatlla
Veure menú

Tapa + quinto San Miguel = 2,5€

Bar Can Xena

Rotllet de muntanya: fideus, llom de porc i verduretes
Veure menú

Tapa + quinto San Miguel = 2,5€

Bar Club - Menjars Can Pelaio

Barrots de pollastre amb escamarlans banyats en la seva salsa
Veure menú

Tapa + quinto San Miguel = 2,5€

Bar Hostal del Sol

Tàrtar de fuet d'Olot amb ou de guatlla cuit a baixa temperatura i coca d'Hostalets
Veure menú

Tapa + quinto San Miguel = 2,5€

Bar L'Ansat

Melós de vedella de la G criada a la doma de Santa Pau al toc de casa nostra
  • 972271305
  • C. Sant Josep de Calassanç, 2 baixos
  • Veure fitxa
Veure menú

Tapa + quinto San Miguel = 2,5€

Bar Pekín

Vol-au-vent de peu de porc desossat amb prunes, pinyons i melmelada de tomata
Veure menú

Tapa + quinto San Miguel = 2,5€

Bar Restaurant Sa Dragonera

Barqueta de gambes a l'all
Veure menú

Tapa + quinto San Miguel = 2,5€

Eko Bar

Crema de patata trufada amb micuit de foie i cruixent de pernil ibèric
Veure menú

Tapa + quinto San Miguel = 2,5€

La Barra d'en Regue Gastrobar

Fragues farcides de foie amb compota de poma
Veure menú

Tapa + quinto San Miguel = 2,5€

Restaurant La Brasera

Cremós de tomata de la pera amb cruixent de pernil i aire ibèric amb formatge Mas Farró
Veure menú

Tapa + quinto San Miguel = 2,5€