38a Mostra Gastronòmica de la Garrotxa

38a Mostra Gastronòmica de la Garrotxa

Menús gastronòmics i activitats del 14 al 30 de novembre

Establiments participants

B-Crek Solfa

Costelló marinat cuit a baixa temperatura amb fesols
Més info

Primer a escollir

Amanida de tardor amb formatge fresc i codony
Patates d'Olot
Canelons de rostit

 

Segon a escollir

Costelló marinat cuit a baixa temperatura amb fesols
Xai de la Vall d'en Bas sense feina amb crema de patata trufada
Bacallà gratinat amb allioli de mel sobre llit d'espinacs

 

Postres

Volcanet de xocolata
Flam d'ou amb nata
Mató de la Vall amb mel

Aigua

Vi del Celler d'Empordàlia - DO Empordà

Preu: 26€/persona
El menú se servirà el dissabte i diumenge al migdia

Ca la Carmelita

Cargols a l'adoba al nostre estil
Més info

MENU GASTRONÒMIC

Per compartir

Olivetes i xips

Tortell d'Olot amb melmelada de figa i anxoveta

Amanida de colors amb bolets confitats i romesco

Croqueta de ceps amb xips de ceba

Les nostres patates farcides casolanes* “ Patates d'Olot *

Cargols a l’adoba* “ al nostre estil *

A escollir

Mitjana de vedella a la brasa amb guarnició

Costelles de xai a la brasa amb guarnició

Peus de porc amb suquet i cebetes*

Fricandó de vedella amb bolets*

Bacallà gratinat a la mussolina d’alls

Les postres

Sorbet de mandarina i menta “refresca't”

Gelat de turró amb crema cremada

Pastís de la casa

Mató amb mel i nous

 

Pa i aigua natural

Perdre el nord - Vi negre D.O Empordà - Celler Empordàlia

(la resta de begudes excloses, 1 ampolla de vi per a 2 persones)

 Preu: 35.50 €/persona                  

 

 

Ca la Matilde

Més info

Plat inclòs en el menú diari de dilluns a divendres i el menú de cap de setmana.

Vi recomanat:

Perdre el Nord – vi negre merlot ecològic, celler Empordàlia, DO Empordà

Can Morera

Peus de porc a la brasa
Més info

MENÚ DE LA TERRA

Els primers

El pica-pica de Can Morera amb la patata d’Olot farcida de carn, crema de verdures, coca de formatge i tomàquet, remenat amb mongetes i botifarra de perol i coca amb pernil.

Els segons

Botifarra de pagès a la brasa amb mongetes de La Garrotxa
Costella de vedella cuita a baixa temperatura
Medalló de vedella amb bolets variats
Peix del dia a la planxa amb verdures
Peus de porc a la brasa amb guarnició

 

Postres

Flam d'ou de la casa amb carquinyolis o crema catalana
Sopa de fruits vermells amb gelat
Iogurt natural de La Fageda amb fruits vermells
Gelat de torró amb reducció de ratafia

Pa i aigua
Copa de vi blanc / rosat / negre del nostre Celler

Preu: 26€/persona

 

Can Xel

Cassoleta de fesols amb botifarra esparracada i carxofes
Més info

MENÚ

Entrant del dia

***********

Ous a la caputxina     
Canelons a l’estil de iaia Maria
Mil fulls cruixent de brandada de bacallà amb coulis de mango i mel
Amanida amb bolets confitats i oli de tòfona
Pastís de peix amb salsa de pebrot escalivat
Coca de verdures escalivades amb anxoves i romesco 
Cassoleta de fesols amb botifarra esparracada i carxofes  
Crema de carbassa amb formatge curat 

************

Suquet de rap  i musclos
Llobarret i gambes a la planxa amb fons de patata i ceba
Rostit de pollastre de pagès amb mandonguilles
Turnedó de llata de vedella amb salsa de ceps
Botifarra amb fesols   
Galta de porc al forn  
Peus de porc amb salsa

**************

Català (gelat de torró amb ratafia)  
Mousse de llimona i xocolata blanca amb coulis de fruita de la passió
Brownie de xocolata amb gelat de coco
Sorbet de mandarina amb mojito
Gelat de tòfona de la Garrotxa amb mascarpone 
Pastís de iogurt de La Fageda amb melmelada de maduixa 
Crema catalana
 
¼ de vi del celler Empordàlia
Aigua i cafè   
(refrescos i cervesa a part)   

 Preu: 27€/persona       

Hostal del Sol

Taula de formatges catalans amb melmelada i nous
Més info

Taula de 8 formatges catalans amb melmelada i nous - 15.60€

Taula de 16 formatges catalans amb melmelada i nous - 31.20€

Vi recomanat Bufar i fer ampolles del celler Empordàlia DO Empordà

Hostal dels Ossos

Ravioli de carbassa amb formatge de La Xiquella
Més info

MENÚ MOSTRA GASTRONÒMICA 2024

Per picar al mig de la taula
Tortell d’Olot amb llonganissa i xocolata

Per continuar
Ravioli de carbassa amb formatge de “La Xiquella”
Brioix amb tàrtar de vedella de “Can Barraca” de Batet de la Serra
Coca cruixent de blat de moro amb foie i melmelada de figues

Plat principal
Carrat de cabrit rostit al forn

Postres
El postre més llaminer de Cuina Volcànica

Celler
Vi Passerell (DO Empordà)
Aigua
***Altres begudes i cafès no inclosos
TAULA COMPLETA Preu 58€ (IVA inclòs)

Hotel ** Restaurant La Perla

Galta de porc al vi negre amb castanyes
Més info
Primers a escollir
Amanida d'hivern amb mató, panses i codonyat
Patates d'Olot fetes a casa
Pastís de verdures amb melmelada de tomata
Carpacció de peus de porc amb botifarra de perol i vinagreta

 

Segons a escollir
Melós de porc amb reducció de ratafia Russet
Galta de porc al ci negre amb castanyes
Corball a la planxa amb verdures al wok i salsa romesco

 

Postres a escollir
Quefir de llimona amb fruits vermells
Volcà banyat amb xocolata calenta
Mousse de ratafia Russet o pastís de la casa
Gelat de La Fageda

Pa, aigua Font Vella i copa de vi del Celler Empordàlia

(Altres begudes no incloses)

Preu: 30€/persona

 

L' Arcada de Fares

Senglar estofat amb castanyes
Més info

MENÚ DE TARDOR

Entrant + plat principal + postre + pa + vi + aigua*

ELS ENTRANTS FREDS
Amanida tèbia de formatge de cabra, magrana, fruits secs a la mel i codony
Carpaccio de vedella amb parmesà i la seva vinagreta
Embotits típics de la Garrotxa amb pa amb tomàquet
Paté al pebre verd casolà amb compota de poma i torradetes
Pernil ibèric d'enceball amb pa amb tomàquet ( supl.5,00€)

ELS ENTRANTS CALENTS
Crema de carbassa de l'hort amb cansalada virada i crostons de pa
Espàrrecs verds a la planxa amb romesco
Patates de la Garrotxa d'elaboració pròpia
Croquetes casolanes de pernil Ibèric amb la seva crema
Cargols guisats de mar i muntanya
Calamars a la romana fets a casa
Canelons de bolets i foie amb beixamel trufada
Moniato rostit farcit de carn
Pasta fresca amb ceps, carbassa i formatge parmesà

 

PLATS PRINCIPALS

Salmó a la taronja amb timbal d'arròs balsàmic
Calamars a la planxa amb trencadís de verduretes
Bacallà a la mussolina de codony
Orada a la brasa amb verduretes
 
Xai de ramat al forn amb poma
Senglar estofat amb castanyes
Peus de porc guisats
Milfulls de confit d’ànec, trompetes de la mort i salsa de foie
Magret d’ànec amb reducció de vi de bota i sostre de foie fresc (supl. 6€)
Melós de vedella cuit a baixa temperatura amb cremós de patata
Arròs pilaf de verdures, bolets i tofu
 
Filet de porc Duroc trufat amb guarnició
Mitjana de vedella a la brasa amb guarnició (250 gr. aprox.)
Entrecot de vedella amb guarnició (400 gr aprox) (supl. 7,50€)
Xai de ramat amb guarnició
Magret d’ànec amb la seva guarnició ( supl. 4,50€)
 
LES POSTRES
Crema catalana cremada
Fruits secs amb vi dolç
Mousse de iogurt de La Fageda amb fruits vermells confitats
Tiramisú artesà
Tatin de poma de Girona
Sopeta de cítrics amb gelat de vainilla gratinat de fruita del temps
Flam d’ou de la casa amb nata
Gelats d’elaboració pròpia (vainilla, maduixa, nata, xocolata, torró, llimona, mandarina i Oreo)

 

Pa, aigua
Vi negre Perdre el Nord del celler Empordàlia - DO Empordà
Preu: 29,5€/persona
No s'hi inclouen els refrescos, cerveses, ni cafès
 

L' Hostalet

Milfulls de patata i botifarra de perol amb crema de ceps
Més info

Menú degustació

Primers

Amanida de fesols i verdures confitades amb vinagreta de cítrics

Ous farcits a la caputxina

Milfulls de patata i botifarra de perol amb crema de ceps

Segon a escollir

Cuixa d'ànec confitada amb pera al vi ranci

Galta de porc amb poma, naps confitats i salsa de ratafia

Espatlles de conill a la cassola amb cama-secs

Postres a escollir

Sorbet de llimona i romaní, nous i iogurt d'ovella

Melmelada de poma amb oli d'oliva i gelat de mascarpone i fonoll

Pa dels Hostalets, aigua i cafè

Preu: 32,50€/persona

Vi recomanat del Celler Empordàlia

Perdre el Nord (Negre DO Empordà): 13€ Ampolla i 4€ Copa.

La Brasera

Caneló de Foie
Més info

APERITIUS AL PLAT
Coca de fleca, tomàquet i pernil de glà
La croqueta, de ceps
Xarrup, crema de temporada i cruixents
D’Olot, patata farcida de formatge i ceba caramel·litzada
Mini amb hamburguesa d’en Jordi Vilarrassa

EL PLAT (a escollir)
El Caneló foie i confit d’ànec amb beixamel
Del mar, llobarro o peix del dia a la brasa, verduretes
Pollastre fet a la nostra brasa, patata al caliu
Vedella guisada amb bolets variats
L'entrecot Vedella madurada, 500g (suplement 8 €)

LES POSTRES (a escollir)
El volcanet de xocolata negra i gelat de mandarina
Flam fet a casa, amb nata i carquinyolis
Mosaic de fruita de temporada
Pasơs de formatge amb coulis de fruits vermells

Pa i aigua Sant Aniol. Garrotxa
Copa de vi blanc o negre. DO Empordà
Preu: 28€/persona

La Moixina

Més info

MENÚ DE TEMPORADA

La tapa del dia
Primer plat per escollir

Crema de temporada amb gamba i vieira confi tada amb emulsió de ceps
Amanida de mar i muntanya (escarola, laminat de vedella, magrana, anxoves, seitons en vinagre, arengada
fumada, moniato i vinagreta de castanyes)
Carpaccio de peus de porc amb praliné d’avellana i ametlla, fl ocs de micuit i reducció de vi dolç
Coca de pa amb romesco suau, carbassa, bolets confi tats, formatge Xiroi, rúcula, remolatxa i oli de fruita seca
Raviolis d’escalivada i formatge de cabra amb crema de trompetes de la mort
Caneló cruixent de brandada de bacallà amb melmelada de tomàquet
Patates d’Olot farcides de carn rostida i acompanyades d’hummus de cigrons

Segon plat per escollir
Peix fresc del dia a la planxa amb cremós d’api-rave i pastanagues glacejades
Bacallà confi tat amb crema de taronja i saltejat d’espinacs amb panses
Estofat de cua de vedella amb verdures i castanyes
Paella d’arròs de Pals mixta a l’estil de La Moixina
Espatlla de xai a baixa temperatura amb bolets i cremós de moniato
Mitjana de vedella a la brasa de carbó amb guarnició
Llaminera de porc a la brasa amb salsa de xampinyons i tòfona

Postres per escollir
Semifred de iogurt de La Fageda amb compota de codony i gelat de torró
Pastís de formatge fresc amb melmelada de fruites vermelles i gelat de maduixa
Pastís Tatin de poma de Girona amb crema d’almívar de llet i gelat de nata
Brownie de xocolata negra i nous amb gelat de ratafi a i toff ee
Sopa de castanyes amb gelat de vainilla, escuma de taronja i castanyes caramel·litzades
Gelat de ratafi a Russet amb figues confitades
Els Clàssics: Fruita seca amb moscatell o Flam d’ou o Crema catalana o Recuit de llet d’ovella amb mel
El llaminer, les postres amb més xocolata de la Cuina Volcànica (supl. de + 4 €)
S’hi inclou:
Pa (el pa sense gluten té un suplement d’1,70 €)
Aigua mineral Sant Aniol, ½ litre per persona
Preu per persona 36,00 € IVA inclòs

Vi recomanat Perdre el Nord del Celler Empordàlia - Do Empordà

La Quinta Justa

Llauna de mar i muntanya d'arròs de Pals amb ceps i baquetes, papada confitada i calamar de potera
Més info

Menú de la Mostra Gastronòmica

Els snacks

El micuit d'ànec amb figues i reducció de ratafia d'Olot.

L'ostra fumada amb tàrtar de poma de Girona.

La carbassa rostida verdures de la canya amb la seba flor i brandada.

La carn del perol amb puré trufat de patata i ou de Mas Castanyer eco a baixa temperatura.

Llauna de mar i muntanya d'arròs de Pals amb ceps i baquetes, papada confitada i calamar de potera.

La torradeta de Santa Teresa amb versió de tortell d'Olot de Can Carbasseres amb llet d'ovella ripollesa, pera a la vainilla, i gelat de caramel salat.

Pa, aigua i cafè

Maridatge amb vi DO Empordà Perdre El Nord

Preu: 46,8€/persona

Mas El Siubès

Garró de porc cuit a baixa temperatura
Més info

PRIMER A ESCOLLIR

Amanida amb fruita del temps , formatge , fruits secs i llavors
Tomata macerada amb sardina fumada
Plat de pernil duroc de 30 mesos de curació
Pastís de moniato amb verdures
Crepe farcida amb paltruc , formatge Golany i codonyat amb salsa romesco
Carpaccio de vedella , formatge Baldat i pinyons amb l'oli de les tòfones del Siubès
Carpaccio de salmó amb taperes i perles de soja (supl. 6€)
Cremós de carbassa i cigrons amb salsa de formatge i llavors de gira-sol
Canelons casolans de carn amb tòfona
Lasanya de bolets
El plat de Elvira


SEGON A ESCOLLIR

Arròs de ceps amb foie (min 2 pers.) (supl. 6€)
Arròs de bacallà amb carxofes i salsa romesco (min 2 pers.) (supl. 6€)
Cargols amb sal i pebre
Garró de porc cuit a baixa temperatura
Cruixent de peus de porc, sense feina, amb patata i allioli
Galtes de vedella amb reducció de ratafia
Callos amb galta de vedella
Cassoleta de popets amb ceba i patata
El plat deL Nando

Brasa: Totes les carns van acompanyades de guarnició
Xai de la garrotxa
Botifarra casolana
Hamburguesa de porc ibèric al plat amb patates fregides
Bistec de mitjana de vedella 300 grams +/-
Lliura d'entrecot de vedella de la vall (+500grams) (supl. 12€)
Magret d'ànec a la brasa amb reducció de Llàgrimes de Tardor (supl. 12€) i compota de figues del Siubès
Bacallà a la brasa (supl. 6€)
Bacallà a la muselina d'all (supl. 6€)
Bacallà amb samfaina i pinyons (supl. 6€)
Bacallà amb ceba confitada i bolets (supl. 6€)
Bacallà del Siubès V.2.0 (amb salsa romesco) (supl. 6€)
Bacallà amb panses , prunes i pinyons a l’aroma de les tòfones del Siubès

Les postres, pa, aigua
Vi , cerveses , refrescos i cafè no inclosos

Sant Miquel

Milfulles de llengua de vedella i patata amb salsa de vi negre.
Més info

Tallarines de farina de fajol saltejades amb trompetes de la mort.

Milfulles de llengua de vedella i patata amb salsa de vi negre.

Mató del Molí del Perer amb gelat de mel

Pa, aigua i cafè

vi Perdre el nord de Celler Empordàlia - DO Empordà

Preu: 32€/persona