Del 4 al 27 de novembre, 15 restaurants de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa oferiran menús per mostrar l’oferta gastronòmica de la Garrotxa.
HOSTAL DEL SOL
Opció 1
Amanida de tomata i ceba
Fondue de formatge Xiroi, Gera i Glauc, reducció de ratafia, nous i farigola acompanyada de pa, poma de Girona i tomates cirerol
Postres
Pastís de Ferrero Rocher de Can Pericus
Aigua Font Vella
Vi negre ecològic Perdre el Nord, Celler Empordàlia DO Empordà
Cafè o infusió
Preu: 28,05€ (IVA inclòs)
HOSTAL DEL SOL
Opció
Amanida de tomata i ceba
Torrada de pa de pagès i/o coca amb tomata
Fusta d’embotits variats de la Garrotxa
Postres
Pastís de Ferrero Rocher de Can Pericus
Aigua Font Vella
Vi negre ecològic Perdre el Nord, Celler Empordàlia DO Empordà
Preu: 28,8€ (IVA inclòs)
Per picar al mig de la taula:
Foie, poma, figues i fajol
Niu volcànic
Tàrtar de vedella de la Garrotxa
Remenat de fesols de Santa Pau amb botifarra esparracada
Segon plat
Carrat de cabrit
Postres
Pastís de formatge
Pa de llenya
Aigua Font Vella
Vi Passarell - Celler Empordàlia DO Empordà
Cafès o infusions
Preu: 46€ IVA inclòs
ENTRANTS A ESCOLLIR
Amanida tèbia de formatge de cabra, fruits secs a la mel i codony.
Embotits típics de la Garrotxa amb pa amb tomàquet.
Carpaccio de peus de porc amb vinagreta de pinyons.
Tallarines de pasta fresca, ceps i vel de gambes.
Crema de carbassa de l'hort amb curry, pinya, coco i entrebancs de cansalada virada.
Coca d'escalivada al caliu d'alzina amb anxoves de L'Escala i olives negres.
Patates de la Garrotxa d'elaboració pròpia.
Espàrrecs verds a la planxa amb romesco suau.
Canelons de bolets i foie amb beixamel trufada.
Croquetes de pollastre de pagès.
Cargols guisats amb sípia i cabra de mar (Supl. 3,50€).
Calamars a la romana fets a casa (Supl. 3€).PLATS PRINCIPALS A ESCOLLIR
Sípia a la planxa amb all i julivert i verdures saltejades amb soja.
Salmó a la taronja amb timbal d'arròs basmati.
Bacallà confitat amb oli d'oliva i mermelada de calçots a la ratafia (Supl. 5,,50€).
Hamburguesa de llentíes amb "chutney" de ceba i salsa agredolça.
Filet de porc duroc trufat a la brasa.
Costella de vedella cuita a baixa temperatura a la brasa.
Secret de porc a la brasa amb la seva guarnició.
Entrecot de vedella de Girona a la brasa (500gr aprox.) (Supl. 6,50€).
Xai de ramat a la brasa amb guarnició.
Milfulls de confit d'ànec, trompetes de la mort i salsa de foie.
Melós de vedella cuita a baixa temperatura amb cremós de patata.
Civet de senglar amb castanyes.
Peus de porc gratinats amb ametlla i llagostins.POSTRES A ESCOLLIR
Crema catalana casolana.
Coulant de xocolata negra, crema anglesa i gelat de vainilla (Supl. 2€).
Mousse de iogur de la Fageda amb coulis de fruits vermells.
Gelats i sorbets d'elaboració pròpia.
Garrotxí (gelat de turró amb ratafia) (Supl. 1€).
Tarta tatin de poma de Girona.
Pinya natural amb crema cremada.
Crèpe de fajol amb mousse de pera i xocolata calenta.
Semifred de tè verd amb pa de pessic de festuc.
Pastís de formatge amb coulis de mores.
Preu: 26,00€ IVA inclòsInclou pa, vi de la casa i aigua
No s'inclouen cafès cerveses ni refrescosVi recomanat: Perdre el Nord – vi negre merlot ecològic Celler Empordàlia DO Empordà +6€ de suplement
Ostres Amélie fine de Claire nº2Caneló de rostit tradicional
Pasta wanton farcida de rostit tradicional gratinat amb salsa holandesa.Arròs de conill de bosc amb carpaccio d’escamarlans.
Magret d’Ànec a la taronja.
Ànec 5 Aglans amb un toc oriental.
____
Flam de tofona
____
Pa rodo de Ca la Nàsia. 250/300gr
Aigua Font Vella
____
68€ per persona.
Recomanem maridar amb vi, D.O.Empordà
Perdre el Nord.
Merlot de producció ecològica 16€
Crema de carbassa
Amanida de fesols, verdures confitades i vinagreta de cítrics amb sardina fumada
Milfulls de patata i botifarra de perol amb crema de ceps
Rull de xai amb puré de moniato
Postres
Sorbet de llimona i romaní, nous i iogurt d’ovella
Magdalenes de fajol i mel amb ratafia
Aigua i pa dels Hostalets
Copa de vi negre Perdre el Nord del Celler Empordàlia, DO Empordà
Preu: 35€ IVA inclòs
Moniato a la brasa amb ceba caramel·litzada i formatge d’ovella.
Caneló d’ànec i foie amb beixamel.
Peus de porc a la brasa.
Volcanet de xocolata negra amb gelat de mandarina.
Aigua Font Vella
Vi negre Vent del Nord, Celler Empordàlia - DO Empordà
Cafè i/o infusió
Preu: 28€ IVA Inclòs
Primer plat a escollir:
Crema de carbassa amb brandada de bacallà i culis de pebrots rostits
Amanida d’escarola i enciam, moniato rostitt, castanyes, magrana, formatge blau i crema d’anxoves
Carpaccio de peus de porc amb praliné d’avellana i ametlla, encenalls de micuit i reducció de vi dolç
Coca de full amb melmelada de ceba, carbassa, bolets, mel de mil fl ors i cremós de remolatxa
Panciotti farcit de gamba i vieira amb crema de porro i formatge de cabra
Caneló cruixent de brandada de bacallà amb crema d’escalivada
Patates d'Olot amb humus de cigróSegon plat a escollir:
Peix fresc del dia a la planxa amb trencadís de patata i verdures
Bacallà amb mel, castanyes i cremós de moniato
Ragut de vedella amb ceps, pastanaga i cebetes
Paella d'arròs de Pals mixta a l'estil l de La Moixina
Espatlla de xai a baixa temperatura amb orellanes, panses i prunes
Mitjana de vedella a la brasa de carbó amb guarnició
Secret de porc a la brasa, ratllat de patata i salsa de taronjaPostre a escollir:
Mousse de iogurt de la Fageda amb melmelada de taronja i crocant
Sacher amb melmelada d’albercocs i sorbet de gerds
Brownie de xocolata negra i nous amb gelat de ratafi a i toff ee
Pastís de formatge fresc amb confi tat de fruites vermelles, nata i sorbet de maduixa
Cake de poma de Girona amb crema i gelat de vainilla
Crema de llimona amb escuma de menta i mascarpone
Sopa de castanyes amb gelat d’espècies i tortell d’Olot
Els Clàssics: Fruits secs amb moscatell; o fl am d'ou; o crema catalana; o recuit d’ovella amb mel
El postre més llaminer de Cuina Volcànica (25 anys del col·lectiu) suplement de + 4 €S’hi inclou:
Pa (el pa sense gluten té un suplement d’1,60 €)
Aigua mineral Sant Aniol , 1/2 litres
Copa de vi negre Raimat Clamor D.O. Costers del Segre; o Vi blanc Bach sec D.O. Catalunya; o Vi rosat
Bach D.O. CatalunyaPreu per persona 34,00 € IVA inclòs
Snacks
Bastonets de fajol i farro amb crema suau de formatge serrat d’ovella Mas Farró.
Ostra amb saltat de xiitake de “Fungi Girona”.
Entrant
Carbassa de verdures La Canya en confit, brasejada amb romaní i la seva flor farcida amb brandada de bacallà.
Crema de ceps amb ou cuit a baixa temperatura eco “Mas Castanyer”.
Segon
Suprema de turbot salvatge amb cremós de fesols de Santa Pau i salsa al safrà.
Tataki de vedella madura amb bolets de tardor i moniato.
Postres
La Torradeta de Santa Teresa “torrija” de tortell d’Olot amb gelat de ratafia.
Petites bogeries volcàniques.
Celler
Perdre el Nord – vi negre merlot ecològic
Celler Empordàlia DO Empordà
Aigua FontVella
Aigua amb gas imperial
Preu sense beguda: 36,30€ IVA inclòs
Preu amb begudes incloses: 43,5€ IVA inclòs
Primer a triar:
Amanida amb formatge curat ,fruits secs i llavors
Tomata macerada amb sardina fumada
Cremós de cigrons amb ceba caramel·litzada i cruixent de panís
Plat de pernil duroc de 30 mesos de curació
Carpaccio de vedella amb pinyons i formatge Baldat a l'oli de les tòfones del Siubès
* Carpaccio de salmó amb mango , tàperes i ous d’areng
Lasanya de bolets
Crep farcida de paltruc , formatge brie i codony
Pastís de verdures amb pernil d’ànec
Canelons casolans de carn amb tòfona
El plat de Elvira
Segon a triar:
* Arròs de ceps amb foie (min 2 pers.)
* Arròs de bacallà amb carxofes i salsa romesco (min 2 pers.)
Guisats:
Cargols amb sal i pebre
Costelló de porc cuit a baixa temperatura amb verdures saltades
Cruixent de peus de porc (sense feina) amb patata i allioli
Galtes de vedella amb reducció de ratafia
Callos amb galta de vedella
Popets amb salsa
El plat de Nando
Brasa (totes les carns van acompanyades de guarnició):
Xai de la garrotxa
Cuixa de pollastre de pagès
Botifarra casolana tocada de perol
Bistec de mitjana de vedella 200 grams +/-
** Lliura d'entrecot de vedella de la vall (+400grams)
**Magret d'ànec a la brasa amb reducció de Llàgrimes de Tardor
i compota de figues del Siubès
Bacallà:
* Bacallà a la brasa
* Bacallà a la muselina d'all
* Bacallà amb samfaina i pinyons
* Bacallà amb ceba i bolets confitats
* Bacallà del Siubès V.2.0 (amb salsa romesco)
* Bacallà amb panses, prunes i pinyons a l’aroma de les tòfones del Siubès
Les postresPa, aigua, vi de la casa.
Cafè o infusions no inclosos
Preu: 28€ IVA inclòs
* suplement de 5 €
** suplement de 12 €
Vi recomanat: Perdre el Nord, vi negre ecològic, Celler Empordàlia - DO Empordà
Crema de carbassa amb ou cuit a baixa temperatura.
Canalons de bolets de tardor.
Milfulles de llengua de vedella amb salsa de vi negre i baquetes.
Pastís, crema de castanya i nata Chantilly.
Aigua
Vi negre Perdre el Nord, Celler Empordàlia D.O. Empordà
Cafè
Preu: 33€ IVA inclòs