El tret de sortida de la Mostra el dóna un sopar on hi ha una representació de cuiners de diferents restaurants de la Garrotxa. Restaurants de l’Associació d’Hostalatge, del Col·lectiu Cuina Volcànica, i els dos restaurants amb Estrelles Michelin de la comarca. Un total de 17 establiments, que el dimecres 24 d’octubre oferiran un sopar format per un variat aperitiu, un plat principals i unes postres al Restaurant Les Cols** d'Olot
El preu del sopar és de 58€, i els tiquets s’han de comprar enviant un correu a info@garrotxahostalatge.cat o bé trucant al 607401947.
Per altra part, del 25 d’octubre al 25 de novembre es podran degustar els menús de la Mostra en els diferents restaurants participants. Uns menús que inclouen el plat del dia del sopar.
Menú:
Patata farcida de carn de perol i chutney de ceba de La fageda
*Aquest plat estarà inclòs en tots els menús del restaurant
Menú migdia de dimarts a divendres – 13€
Menú dissabte – 19€
Menú diumenge – 20€
Pa
Aigua Font Vella
Vi Sinols criança – Empordàlia - DO Empordà
Cafè
Menú:
Aperitiu de benvinguda
Sopa de temporada
Hummus de fesols de Santa pau amb tataki de tonyina marinada amb soja dolça i mel
Foie amb melmelada de violetes
Mini caneló de botifarra i bolets amb beixamel de tòfona
Melós de vedella amb Salsa de ratafia, puré de patates i iuca
Espuma de iogurt de La Fageda amb el seu gelat
Pa
Aigua mineral Font Vella
Preu:38,50€ IVA inclòs
Begudes i cafès a part
Vi recomanat Vi Sinols Criança d’Empordàlia DO Empordà
Taula completa menú
Menú:
Verat i sobrassada amb roca de tomata
*********
Arròs melós de bolets
Amanida amb encenalls de foie i vinagreta de mel
Canelons a l’estil de la iaia Maria
Timbal de brandada de bacallà amb gírgoles
************
Llobarret a la planxa amb fons de patata i ceba
Lluç i calamars a la romana
Turnedó de llata amb salsa de ratafia
Entrecot sense os amb cremós de moniato
**************
Crema d’avellana amb gelat de xocolata
Pastís de la casa
Valencià
Sorbet de mandarina amb coulis de mojito
Vi Sinols criança (Empordà)
Aigua Font Vella
cafè
Preu: 26€ IVA inclòs
Reserva prèvia
Menú:
Foie amb poma i figues
Pa de coca amb escalivada i anxoves
Carpaccio de peus de porc amb pinyons
Saltejat de bolets
Platillo de costelló i peus de porc amb cargols
Brownie de xocolata i blat de moro amb gelat de vainilla
Pa de forn de llenya
Aigua Font Vella
Vi Passarell d’Empordàlia - DO Empordà
Cafès
Preu: 36€ IVA Inclòs
Menú:
Entrants a escollir:
Amanida volcànica de carn de perol, fesols, confitats i vinagreta de mostassa
Crema de carbassa amb entrebancs i oli verd
Embotits típics de la Garrotxa
Patates de la Garrotxa d’elaboració pròpia
Espàrrecs verds a la brasa amb romesco suau
Calamars a la romana d’elaboració pròpia (Supl. 3,00€)
Cargols a l’adoba (Supl. 3,50€)
Plat principal a escollir:
Botifarra de pagès amb fesols de Santa Pau
Salmó a la planxa amb verdures saltejades amb soja
Pollastre a la brasa amb guarnició
Mil fulls de confit d’ànec, ceps i salsa de foie
Melós de vedella guisat amb cremós de patata
Bacallà amb confitura de tomàquet (Supl. 4,50€)
Entrecot de vedella de Girona (500g) a la brasa (Supl. 5,50€)
Civet de senglar, bolets de temporada i cebetes
Postres a escollir:
Gelat del dia
Crema catalana
Semifred de iogurt de La Fageda amb coulis de mores
Sopa de cítrics amb gelat de vainilla
Coulant de xocolata amb crema anglesa i gelat de mascarpone (Sup.1,50€)
PaAigua mineral Font Vella
Vi de la casa
No s’inclouen els refrescs, cerveses ni cafès.
Substituir el vi de la casa del menú per vi negre Sinols Criança d’Empordàlia: 8,5 €/ampollaPreu: 22,5€ IVA inclòs
Menú:
Coques dels Hostalets:
- Tomata confitada, ceba tendra escalivada i formatge Tou dels Til·lers
- Compota de poma i foie
- Escalivada i anxoves de l’Escala
Farcellet d’escudella i vinagreta de tomata
Milfulls de patata i botifarra de perol amb crema de ceps
Espatlla de xai al forn amb cebetes i cama-secs
Mousse de ratafia i nous amb pa d’espècies
Volcà de xocolata aniversari Cuina Volcànica (+3€)
Pa dels Hostalets
Aigua mineral Font Vella
Copa de vi Sinols criança d’Empordàlia DO Empordà
Preu: 33€ IVA inclòs
Menú:
Amanida de tardor amb codony, magrana i carquinyoli.
Bacallà fumat amb taronja.
Crema de cigrons amb bròquil i rostes de cansalada.
Caneló d’ànec i foie amb pols de festuc.
Secret de porc amb salsa de taronja i cebetes glacejades.
Sorbet de llimona amb aromes de menta.
Aigua Font Vella
Vi negre criança Sinols d'Empordàlia D.O. Empordà
Preu: 28€ (IVA inclòs)
Menú:
Tastets:
Crema de carbassa amb brandada i les seves llavors
Amanida de pedrers, ametlles i magranes
Pastís de formatge blau, caramel·litzat de bolets i poma
Calamarsets saltats amb rossinyols i pernil d’aglà
El peix:
Suprema de llobarro amb trompetes i alls tendres
La carn:
Dau de porcell, carbassa rostida, vieira i fons fosc d'ossos amb ratafia.
Les postres:
Xocolata i fuita de la passió
Per beure:
Copa de vi blanc Sinols d’Empordàlia DO Empordà
Copa de vi negre Coromina d’Empordàlia DO Empordà
Aigua mineral Fontvella
Cafès o infusions Callís
Preu: 39 € IVA inclòs
Menú taula completa
Formatge “Xiroi” de la Xiquella amb crema de remolatxa i anxoves de l’Escala.
Semicuit d’ànec amb codony i ceba agredolça de la Fageda.
Consomé de fesols de Santa Pau amb papada confitada.
Suprema de turbot salvatge moniato escalivat i fum de faig.
Mar i muntanya de costella amb parmentier trufat de llamàntol amb salsa de ratafia.
Llet merengada amb gelat de tortell d’Olot i trufa.
Petites bogeries volcàniques.
Aigua mineral Font Vella (1/2l)
Pa de Forn de llenya del Hostalets
Vi Balmeta d’Empordàlia DO Empordà (1/2 ampolla per persona)
Preu: 32,90€ IVA inclòs
Taula completa
Entrants “Pica Pica”
Guerra i pau: cremós de moniato, arengada, sèsam i soja dolça
Patates braves
Calamars a l’andalusa
Tapa "aixeca't i mira"
Segons a escollir
Garró a la brasa amb parmentier de patata y salsa hoisin
Bacallà a la brasa sobre crema de pebrots del piquillo i mussolina d'all
Chuletón 500g (suplement 7,50€)
Tonyina amb ajoblanco i blat de moro torrat (suplement 3,00€)
Melós de vedella a la seva salsa amb parmentier de tòfona (suplement 2,00€)
Cocotxes al pil pil d'or (suplement 3,50€)
Gambes (10u)(suplement 7,50€)
Pop a la brasa amb parmentier, escuma de pimentó de la Vera (suplement 7,50€)
Postres
A escollit qualsevol postres de la carta
Pa, Aigua Font Vella, Vi Balmeta d'Empordàlia DO Empordà
Preu: 24,90€ IVA inclòs
Menú
del nostre hort;
canapè d’albercoc i ravanet
llavor de carbassa
enciam a la brasa amb mostassa silvestre
blat de moro
amb tempura de fajol;
mongeta del Carme i romesco
un joc de textures;
carbassa.
diferents maneres
del galliner al plat;
ou fresc del dia,
farro, blat de moro liofilitzat
de pasta fresca;
caneló,
carn del rostit, beixamel, vaquetes
un peix present des de sempre en la cuina de muntanya;
brandada de bacallà,
bitxo en dues coccions
la brasa i el foc;
filet de vedella,
ceps, fulles, herbes, flors
inspirat en la natura que ens envolta;
paisatge volcànic de tardor,
garrofa, ratafia, fajol, castanya
feta per nosaltres;
rebosteria vegetal
Aigua Font Vella
Vi Sinols criança d’Empordàlia DO Empordà
Preu: 60€ IVA inclòs
Menú:
Tastets:
Carpaccio de gamba vermella amb oli verge, sal i pebre.
Tartaleta farcida amb un saltat de carbassa de la Vall d’en Bas i bolets
Cremós de foie de la Barroca amb gelatina de ratafia Russet, compota de poma de Girona i festucs.
Llom de bacallà a la brasa amb oli de poma.
Melós de galta de vedella amb ceba caramel·litzada i salsa de porto.
Per postres:
Figues del Siubès, confitades amb almívar suau i reducció de llàgrimes de tardor.
Aigua Font Vella
Vi Sinols Criança d’Empordàlia DO Empordà
Cafès o infusions
Preu: 38€ IVA Inclòs
Mínim 2 persones
Taula completa
Galets farcits de carn d'olla.
Tartaleta de farina de fajol amb carn de perol i vinagreta
Poltre guisat amb cama-secs.
Brownie amb sopa de fruits vermells.
Cafès amb trufa de ratafia.
Pa
Aigua Font Vella
Vi negre Sinols Criança d’Empordàlia DO Empordà
Preu: 28€ IVA inclòs
Taula completa