El tret de sortida de la Mostra el dóna un sopar on hi ha una representació de cuiners de restaurants de la Garrotxa. Restaurants de l’Associació d’Hostalatge, del Col·lectiu Cuina Volcànica, i els dos restaurants amb Estrelles Michelin de la comarca. Un total de 15 establiments, que el dimecres 25 d’octubre oferiran un sopar format per un variat aperitiu que se servirà a l’espai Clar de Lluna del Restaurant Ca l’Enric de la Vall de Bianya, per continuar amb el sopar a l’interior de la zona de banquets Via Annia, amb un plat principal, unes postres, i per aquells que els vingui de gust un gintònic elaborat amb Gin Volcànic. El transcurs del sopar, serà conduït i dinamitzat pel Mag Nani, que amb la seva alegria i màgia, donarà pas a sorpreses i presentarà els reconeixements que el gremi atorga a aquelles empreses, associacions o estaments que treballen
El preu del sopar és de 55€, i els tiquets s’han de comprar enviant un correu a info@garrotxahostalatge.cat o bé trucant al 607401947.
Per altra part, del 26 d’octubre al 26 de novembre es podran degustar els menús de la Mostra en els diferents restaurants participants. Uns menús que inclouen el plat del dia del sopar.
Menú:
Patata farcida de calamars i rossinyols
*Aquest plat estarà inclòs en tots els menús del restaurant
Menú migdia de dimarts a divendres – 13€
Menú dissabte – 19€
Menú diumenge – 20€
Pa
Aigua Font Vella
Vi Sinols criança – Empordàlia - DO Empordà
Cafè
Menú:
Aperitiu de benvinguda
Sopa de carbassa amb vieira i cansalada
Caneló de botifarra i bolets amb oli de tòfona
Bacallà amb mel panses i patata al forn
Espuma de iogurt de La Fageda amb gelat de cactus
Pa
Aigua Font Vella
Vi negre Sinols Criança – Empordàlia – DO Empordà
Preu: 38,50€ IVA inclòs
Cafès i licors a part
Menú:
De primer pica al plat de
Humus de cigrons del país, llardons i cruixent de sèsam
Coca de fleca amb tomata i formatge gratinat
Bunyols de bacallà amb allioli de mel
Peus de porc amb cargols
Volcanet amb gelat de mandarina
Pa i Aigua Font Vella
Copa de vi Sinols - Empordàlia - D.O. Empordà
Cafè o infusions
Preu: 25€ (IVA inclòs)
Menú:
Entrant del dia
Primer a escollir
Albergínia confitada amb brossat de Mas Farró i fruits vermells
Amanida amb encenalls de foie i vinagreta de mel
Canelons a l’estil de la iaia Maria
Crema de carbassa amb formatge de la Garrotxa
Segon a escollir
Llobarret a la planxa amb fons de patata i ceba
Lluç a la romana
Peu de porc amb gambes
Entrecot sense os amb cremós de moniato
Postres a escollir
Gelat de torró amb iogurt de La fageda i xocolata
Mató amb mel i nous caramel·litzades
Valencià
Sorbet de mandarina
Aigua Font Vella
Vi Sinols Criança – Empordàlia – DO Empordà
Cafè
Preu: 26€ (IVA inclòs)
Cal reserva prèvia
Pa de coca amb llom casolà
Gotet de brandada de bacallà amb melmelada de tomata
Carpaccio de peus de porc amb foie
Ravioli de carbassa amb formatge de la Xiquella
Calamarsets amb ceba i rovellons
Carrat de cabrit al forn
Les postres més llamineres de Cuina Volcànica (20 anys del col·lectiu)
Pa de forn de llenya
Aigua Font Vella
Vi Passarell - Empordàlia - DO Empordà
Cafès
Preu: 36€ IVA Inclòs
Taula completa
Només amb reserva
Entrants per escollir:
Amanida de bolets lleugerament escabetxats amb oli de sèsam
Embotits típics de la Garrotxa
Timbals d’escalivada al caliu amb anxoves de l’Escala i olivada
Patates de la Garrotxa d’elaboració pròpia
Canelons de l’àvia
Calamars a la romana d’elaboració pròpia (Supl. 3,00€)
Plat principal per escollir:
Botifarra de pagès amb fesols de Santa Pau
Orada a la planxa o a l’all cremat
Pollastre a la brasa amb guarnició
Verdures de l’hort a la brasa amb oli extra verge i escates de sal
Rissoto de bolets de temporada, vieira i aire de tòfona blanca
Melós de vedella guisat amb cremós de patata
Rapet fresc a la planxa o a l’all cremat amb guarnició (Supl. 5,50€)
Entrecot de vedella de Girona (500 g) a la brasa (Supl. 5,50€)
Postres per escollir:
Flam de mató
Crema catalana
Semifred de iogurt de La Fageda amb coulis de mores
Sopeta de fruita de temporada amb gelat
Coulant de xocolata amb crema anglesa i gelat de mascarpone (Supl.1,00€)
Pa i aigua inclosos. No s’inclouen els refrescs, cerveses ni cafès.Celler:
Negre: Sinols Criança
Rosat: Verdera
Blanc: Clot d’encís
*1/2 Ampolla de vi per persona
*Els menús no es poden compartirPreu: 25,50€ IVA inclòs
Menú:
Crema de carbassa amb formatge Xiroi de la Xiquella
Coca dels Hostalets amb escalivada i anxoves
Milfulls de patata i botifarra de perol amb crema de ceps
Llata de vedella amb puré cremós de patata
Mousse de ratafia i nous amb pa d'espècies
o
El llaminer de Cuina Volcànica (+3€)
Pa dels Hostalets
Aigua Font Vella
Copa de vi Sinols – Empordàlia – DO Empordà
Preu: 29,50€ IVA inclòs
Menú:
Copa de cava Freixenet rosat de benvinguda
Tastets
Crema de carbassa amb xips de botifarra negra
Amanida de formatge Mas Farró, figues i vinagreta de Garum
Carpaccio de vedella amb olivada i cruixent de ceba
Caneló de brandada amb melmelada de tomàquet
Les nostres patates d’Olot
Coca d’escalivada amb anxova
Plat principal
Costelló de Duroc sobre parmentier i gambes de costa
Postres
Bunyol de poma amb crema cremada i gelat de ratafia Russet
Aigua Font Vella
Copa de vi blanc Marbre – Empordàlia - DO Empordà
Copa de vi negre Coromina – Empordàlia - DO Empordà
Cafè o infusions Callís
Preu: 35€ per persona
Taula completa
Menú:
Crema de carbassa amb gelat d’ovella Ripollesa i anxoves de l’Escala.
Chutney de poma de Girona amb semicuit d’ànec i tortell d’Olot.
Empedrat tebi de Fesols de Santa Pau i tomata de l’hort amb papada cuita a baixa temperatura.
Bacallà confitat amb moniato escalivat i fumat amb allioli d’alls negres.
Mar i muntanya de costella amb parmentier trufat de llamàntol i salsa de ratafia.
Sopa de caquis amb gelat de iogurt de la Fageda.
Petites bogeries volcàniques.
Pa de Forn de llenya del Hostalets
Aigua Font Vella (1/2 l)
Vi Sinols Balmeta (1/2 ampolla) – Empordàlia – DO Empordà
Preu: 32,90 € (taula completa)
Menú:
Aperitius
Piruleta de formatge Mas Farró
Crema de bolets de temporada amb botifarra negra d’en Jordi Vilarrasa i oli de pinyons
Torradeta d’escalivada a la brasa amb anxova
Primers a escollir
Semicuit de foie amb figues i torradetes
o
Vieira amb parmentier de pernil ibèric i oli de pinyons
Segons
Bacallà amb suquet sec i espinacs a la crema
Tac de cansalada del coll confitada amb salsa de bolets de temporada
Escuma de ratafia amb gelat de torró i crumble de Tortell d’Olot
Pa
Aigua Font Vella
Vi Sinols criança – Empordàlia – DO Empordà
Preu: 29,90€ (IVA inclòs)
Menú:
copa de cava natura les cols mont-ferrant
llonganissa i botifarres artesanals d’Olot
la terra, l’aigua, el cereal;
crosta de fajol, l’essencialitat dels aliments primaris
per menjar amb els dits;
blini de fajol amb botifarra de perol
canapè de fajol i flors
biquini de papada de porc
de fajol;
espagueti, brou fumat
per menjar sencera i amb els dits;
mongeta del cuc en tempura de carbó, romesco
un joc de textures;
crema de porros
del galliner al plat;
ou fresc del dia, farro
de pasta fresca;
caneló,
carn del rostit, beixamel, vaquetes
un plat d’aquí;
platillo,
ànec de pagès, costelló de porc, pilotilla, cebetes, figues
unes postres llamineres;
pastís gelat,
crema cremada, fruita confitada
per a compartir;
rajola de xocolata, una evocació a l’espai del restaurant
Aigua Font Vella / Vi Sinols Criança – Empordàlia – DO Empordà
Empordàlia – DO Empordà
Preu: 50€ IVA inclòs
Menú:
Entrants
Panoli amb melmelada de figues i foie
Carpaccio de vedella a l'oli de les tòfones del Siubès
Crep farcida amb paltruc d'ou, fermió, ceba caramel·litzada i romesco
El peix
trieu una de les nostres receptes de bacallà
La carn
Magret d'ànec a la brasa amb reducció de llàgrimes de tardor i figues confitades del Siubès
Les postres a triar
Pa
Aigua Font Vella
Vi Sinols Criança – Empordàlia – DO Empordà
Cafès
Preu per persona: 35€ IVA inclòs
Per compartir cada dues persones
Menú
Crema de carbassa amb botifarra negra.
Amanida de codony, magrana, figues, anxoves de l’Escala i crumble de fajol amb salsa de iogurt de la Fageda.
Turbot al forn amb patates.
Melós de vedella amb salsa de ratafia.
Tatin de poma de Girona amb gelat de canyella
Pa de Forn de llenya dels Hostalets
Aigua Font Vella (1/2 l)
Vi Sinols Criança (1/2 ampolla) – Empordàlia – DO Empordà
Preu: 28,50 € (taula completa)