32a Mostra Gastronòmica de la Garrotxa

32a Mostra Gastronòmica de la Garrotxa

La Mostra Gastronòmica de la Garrotxa, és l’aparador del patrimoni gastronòmic de la comarca. Després de més de 30 anys, manté el seu principal objectiu, el de promocionar el territori a través del producte local, de proximitat, i del seu productor, amb una cuina que combina la tradició i història de tots aquests anys, amb les tendències culinàries actuals.

El tret de sortida de la Mostra el dóna un sopar on hi ha una representació dels cuiners dels restaurants de la Garrotxa. Restaurants de l’Associació d’Hostalatge, del Col·lectiu Cuina Volcànica, i els dos restaurants amb Estrelles Michelin de la comarca. Un total de 17 establiments, que el dimecres 26 d’octubre a les 20.30h, oferiran un sopar format per un variat aperitiu als jardins del Saló de Banquets de la Torre dels Til·lers a Les Planes d’Hostoles. 

El cost del tiquet és de 50€. Per reservar els tiquets de la Mostra es pot fer trucant al 607 40 19 47 o bé enviant un missatge a info@garrotxahostalatge.cat

Per altra part, del 27 d’octubre al 27 de novembre es podran degustar els menús de la Mostra en els diferents restaurants participants. Uns menús que inclouen el plat del dia del sopar.  

Establiments participants

Ca la Matilde

Pilotilles de senglar amb ceba confitada i fons de cremós de carbassa
Més info

Pilotilles de senglar amb ceba confitada i fons de cremós de carbassa

*Aquest plat estarà inclòs en tots els menús del restaurant

Menú migdia de dimarts a divendres – 12,50€ (IVA inclòs)

Menú dissabte – 18€ (IVA inclòs)

Menú diumenge – 19€ (IVA inclòs)

Pa

Aigua Font Vella

Vi Sinols criança 2014 - Empordàlia – DO Empordà

Cafè

Cal Sastre

Escuma de iogurt de La Fageda amb sorbet de llima i cactus, amb cruixent de xocolata i avellana
Més info

Aperitiu de benvinguda

Sopa de crema de carbassa de l’hort ecològic de Cal Sastre amb oli de vainilla.
Barrejat de fesols amb botifarra de perol.
Mini caneló farcit de botifarra i bolet amb beixamel de tòfona.
Melós de vedella amb salsa de ratafia.

Espuma de iogurt de La Fageda amb gelat de llima verda i cactus amb cruixent de xocolata i avellana

Pa, aigua Font vella

Vi Sinols Criança 2014 – Empordàlia – DO Empordà

Preu: 35 (IVA inclòs)
Altres begudes excloses
Taula completa

Can Xel

Tàrtar de bacallà, taronja i llima kaffir
Més info

Entrant del dia

***********

Amanida amb encenalls de foie i vinagreta de mel

Amanida de pasta fresca al pesto amb mató

Brandada de bacallà

Canelons a l’estil de l’àvia Maria

Timbal de bacallà amb taronja i llima kaffir*

************

Llobarret a la planxa amb fons de patata i ceba

Lluç a la romana

Peu de porc amb gambes

Turnedó de llata de vedella amb salsa de ratafia

**************

Gelat de torró amb iogurt de La fageda i xocolata

Mató amb mel i nous caramel·litzades

Valencià

Sorbet de mandarina

 

Pa, aigua Font Vella

Vi Sinols criança 2014 – Empordàlia – DO Empordà

Cafè

Preu: 25€ (IVA inclòs)

Taula Completa

Espai de banquets La Torre dels Til·lers

Coca de blat de moro amb llardons, pinyons i ratafia
Més info

Restaurant exclusiu, obert per encàrrecs, grups, banquets, convencions i celebracions.

Hostal dels Ossos

Tàrtar de vedella amb sabors de la Garrotxa
Més info

Tortell d'Olot amb llonganissa
Gotet de carbassa amb botifarra negra
Tàrtar de vedella amb sabors de la Garrotxa
Full de brandada de bacallà amb carbassó
Llata de vedella guisada amb bolets
El llaminer (Les postres més llamineres de Cuina Volcànica)

Pa
Aigua Font Vella
Vi Sinols Criança 2014 – Empordàlia - D.O. Empordà
Cafè

Preu: 32€ (IVA inclòs)
Menú per encàrrec.

L' Arcada de Fares

Timbalet de tatin amb foie i trufa de la Garrotxa
Més info

Bullabessa

Timbal tatin amb foie i trufa de la Garrotxa

Caneló de marisc amb salsa de vieires

Melós de vedella amb cremós de patata, pebrot confitat i llorer

Sorbet de mango

Assortit de mini pastissets de la casa

 

Pa, aigua Font Vella,

Vi Sinols Criança 2014 – Empordàlia – DO Empordà

Copa de cava

Cafè

Preu: 35€ (IVA inclòs)

Menú per encàrrec

L' Hostalet

Amanida de fesols de Santa Pau amb verdures confitades, truita de riu fumadai vinagre de cítrics
Més info

Crema de carbassa amb formatge Mas Farró.

Amanida de fesols de Santa Pau amb verdures confitades, truita de riu fumada, i vinagreta de cítrics.

Coca dels Hostalets amb compota de poma i foie.

Nyoquis de patata móra farcits de botifarra negra amb suc de carn.

-------------- 

Mil fulls de patata i botifarra de perol amb crema de ceps

                o

Galta de porc amb salsa de ratafia i naps agredolços

-------------- 

Mousse de ratafia i nous

Pa, Aigua Font Vella

Vi Sinols criança

Preu: 29,50€ (IVA inclòs)

La Brasera

Caneló de crep amb rostit i beixamel de farina de blat de moro
Més info

Pica pica:

Cruixent amb mató i codonyat

Crema de carbassa amb ou poché

Caneló de crep amb rostit i beixamel de farina de blat de moro

Musclos oberts al foc de brasa

--------------

Bacallà amb fons de patata i ceba

Flam de ratafia amb pa de pessic

--------------

Aigua Font Vella

Vi Sinols Criança 2014 – Empordàlia - D.O. Empordà

Preu: 23€ (IVA inclòs)

La Moixina

Llobarro confitat sobre cremós de nap i cruixent d'api
Més info

La tapa del dia

A escollir un plat:

  • Crema de carbassa amb trinxat de gamba i culis del seu cap
  • Timbal de salmó marinat amb rissat d’escarola, oli de vainilla i xips de xocolata
  • Brandada, crema de fesols, amb poma confitada i ous de peix
  • Amanida de bolets, tomàquet sec i vinagreta de ceps
  • Pa de coca amb d'escalivada, olives negres i encenalls de formatge
  • Pasta fresca farcida de ceps i botifarra negra amb la seva crema i Mas Farro
  • Caneló cruixent de pollastre i carn rostida amb beixamel suau a l’ interior
  • Patates d'Olot fetes per nosaltres (especialitat)

A escollir un plat:

  • Peix fresc del dia a la planxa amb el seu contorn
  • Cueta de rap rostida a la catalana i acabada al forn
  • Llobarro confitat sobre puré cremós de naps negres i api
  • Timbal laminat de vedella amb fons fosc d’ossos i puré cremós
  • Paella d'arròs de Pals mixta a l'estil de la Moixina
  • Espatlla de xai sense os amb bresa de rostit cebetes i bolets
  • Costelló cuit a baixa temperatura i acabat a la brasa amb cremós de castanyes
  • Mitjana de vedella a la brasa de carbó amb guarnició

Postres      

  • Semi fred de iogurt, amb compota de poma i crumble
  • Crem brule amb gelat de roses
  • Brownie amb sopa de xocolata blanca i gelat
  • Pastís de formatge fresc amb crema de fruites vermelles
  • Crema d e mascarpone, figa confitada i almívar
  • Gelat de vainilla amb xocolata calenta
  • Gelat de Ratafia Russet amb nous de la comarca i els seu caramel
  • Els Clàssics: Fruits secs amb moscatell o Flam d'ou o la crema catalana o Recuit de llet
  • Les postres més llamineres de cuina Volcànica (En motiu dels 20 anys)

 Celler:

Vi negra Sinols Criança D.O. Empordà

Aigua mineral Font Vella

Cafès o infusions 

Preu: 32€ (IVA inclòs)

La Quinta Justa

Mar i muntanya de costelló de porc amb patata mora i llamàntol
Més info

Gelat d’Ovella Ripollesa amb tortell d'Olot i chutney de tomata.
Pa xinès de gamba amb carpaccio de gambes.
Puré de pèsols gelat amb papada confitada amb anís estrellat i cardamom.
Laminat de bacallà amb fesols de Santa Pau i bolets
Mar i muntanya de costelló confitat amb parmentier trufat de llamàntol.
Volcanet de festucs amb gelat de iogurt de la Fageda.

Petites bogeries volcàniques

Pa de llenya dels Hostalets
Aigües Minerals
Vi Balmeta – Empordàlia - D.O Empordà

Preu: 32,5€ (IVA inclòs)

Taula completa

La Vinoteca

Didalet de foie amb Gin Volcànic, gelée de ratafia i daus de poma de Girona
Més info

Aperitius

Didalet de foie amb Gin Volcànic, gelée de ratafia i daus de poma de Girona

Amanida russa de tonyina vermella i maionesa de mostassa

Bombó de formatge de cabra amb ametlles

Primers

Amanida de bacallà amb taronja i vinagre de soja i mel

Crema de carbassa amb crostons de tortell d’Olot

Segons

Suprema de lluç amb oli de calamars

O

Melós de vedella amb parmentier a la seva salsa

Postres

Cremós de moniato i vainilla amb gelat de iogurt

o

Pa, vi i sucre

 

Pa, Aigua Fontvella

Vi Sinols Criança 2014 – Empordàlia – DO Empordà

Preu: 24,80€ (IVA inclòs)

Les Cols **

Pa de fajol amb papada de porc
Més info

copa de cava natura les cols mont-ferrant

llonganissa artesanal d’Olot

la terra, l’aigua, el cereal;

crosta de fajol,

l’essencialitat dels aliments primaris

 per menjar amb els dits;

entrepà calent de papada de porc

blini de fajol i botifarra de perol

de fajol; espagueti, brou fumat

un joc de textures;   

carbassa de cinc maneres,

oli d’oliva negra

conreada en terra volcànica;   

ceba dolça del volcà Croscat,

formatge d’ovella de Farró

de pasta fresca;   

caneló,

carn del rostit, beixamel

feta per nosaltres;

mandarina gelada, farigola, romaní

unes postres llamineres;

pastís gelat, crema cremada, fruita confitada

per a compartir;

rajola de xocolata,

una evocació a l’espai del restaurant

servei de pa dolç;

coca ensucrada dels Hostalets d’en Bas,

cuita en forn de llenya

Aigua Font Vella

Vi Sinols Criança 2014 – Empordàlia – DO Empordà

 

Preu: 50€ (IVA inclòs)

Mas El Siubès

Arròs de ceps i foie de La Barroca
Més info

Niu de patata amb bacallà i all i oli

Carpaccio de tonyina vermella amb polpa de tomàquet

Anxoves del Cantàbric a l’oli del romer de l’era

Cruixent de peus de porc sense feina amb patata i all i oli

Galtes de vedella amb reducció de ratafia

---------------

Arròs de ceps i foie de La Barroca

---------------

Terrina de poma amb ratafia Russet

Pa, aigua Font Vella

Vi Sinols Criança 2014 – Empordàlia – DO Empordà

Cafè o infusions

Preu: 35€ (IVA inclòs)

Sant Miquel

Mar i muntanya de costelló de porc amb patata mora i llamàntol
Més info

Crema de carbassa amb cruixent

Turbot el forn amb trompetes de la mort

Mar i muntanya de costelló de porc amb patata mora i llamàntol

El llaminer de Cuina Volcànica.

Aigua Font Vella

Vi Sinols Criança 2014 – Empordàlia – DO Empordà

Cafè amb galeta de fajol.

Preu: 25€ (IVA inclòs)