La Mostra Gastronòmica de la Garrotxa, és l’aparador del patrimoni gastronòmic de la comarca. Després de més de 30 anys, manté el seu principal objectiu, el de promocionar el territori a través del producte local, de proximitat, i del seu productor, amb una cuina que combina la tradició i història de tots aquests anys, amb les tendències culinàries actuals.
El tret de sortida de la Mostra el dóna un sopar on hi ha una representació dels cuiners dels restaurants de la Garrotxa. Restaurants de l’Associació d’Hostalatge, del Col·lectiu Cuina Volcànica, i els dos restaurants amb Estrelles Michelin de la comarca. Un total de 17 establiments, que el dimecres 26 d’octubre a les 20.30h, oferiran un sopar format per un variat aperitiu als jardins del Saló de Banquets de la Torre dels Til·lers a Les Planes d’Hostoles.
El cost del tiquet és de 50€. Per reservar els tiquets de la Mostra es pot fer trucant al 607 40 19 47 o bé enviant un missatge a info@garrotxahostalatge.cat
Per altra part, del 27 d’octubre al 27 de novembre es podran degustar els menús de la Mostra en els diferents restaurants participants. Uns menús que inclouen el plat del dia del sopar.
Pilotilles de senglar amb ceba confitada i fons de cremós de carbassa
*Aquest plat estarà inclòs en tots els menús del restaurant
Menú migdia de dimarts a divendres – 12,50€ (IVA inclòs)
Menú dissabte – 18€ (IVA inclòs)
Menú diumenge – 19€ (IVA inclòs)
Pa
Aigua Font Vella
Vi Sinols criança 2014 - Empordàlia – DO Empordà
Cafè
Aperitiu de benvinguda
Sopa de crema de carbassa de l’hort ecològic de Cal Sastre amb oli de vainilla.
Barrejat de fesols amb botifarra de perol.
Mini caneló farcit de botifarra i bolet amb beixamel de tòfona.
Melós de vedella amb salsa de ratafia.Espuma de iogurt de La Fageda amb gelat de llima verda i cactus amb cruixent de xocolata i avellana
Pa, aigua Font vella
Vi Sinols Criança 2014 – Empordàlia – DO Empordà
Preu: 35 (IVA inclòs)
Altres begudes excloses
Taula completa
Entrant del dia
***********
Amanida amb encenalls de foie i vinagreta de mel
Amanida de pasta fresca al pesto amb mató
Brandada de bacallà
Canelons a l’estil de l’àvia Maria
Timbal de bacallà amb taronja i llima kaffir*
************
Llobarret a la planxa amb fons de patata i ceba
Lluç a la romana
Peu de porc amb gambes
Turnedó de llata de vedella amb salsa de ratafia
**************
Gelat de torró amb iogurt de La fageda i xocolata
Mató amb mel i nous caramel·litzades
Valencià
Sorbet de mandarina
Pa, aigua Font Vella
Vi Sinols criança 2014 – Empordàlia – DO Empordà
Cafè
Preu: 25€ (IVA inclòs)
Taula Completa
Restaurant exclusiu, obert per encàrrecs, grups, banquets, convencions i celebracions.
Tortell d'Olot amb llonganissa
Gotet de carbassa amb botifarra negra
Tàrtar de vedella amb sabors de la Garrotxa
Full de brandada de bacallà amb carbassó
Llata de vedella guisada amb bolets
El llaminer (Les postres més llamineres de Cuina Volcànica)
Pa
Aigua Font Vella
Vi Sinols Criança 2014 – Empordàlia - D.O. Empordà
Cafè
Preu: 32€ (IVA inclòs)
Menú per encàrrec.
Bullabessa
Timbal tatin amb foie i trufa de la Garrotxa
Caneló de marisc amb salsa de vieires
Melós de vedella amb cremós de patata, pebrot confitat i llorer
Sorbet de mango
Assortit de mini pastissets de la casa
Pa, aigua Font Vella,
Vi Sinols Criança 2014 – Empordàlia – DO Empordà
Copa de cava
Cafè
Preu: 35€ (IVA inclòs)
Menú per encàrrec
Crema de carbassa amb formatge Mas Farró.
Amanida de fesols de Santa Pau amb verdures confitades, truita de riu fumada, i vinagreta de cítrics.
Coca dels Hostalets amb compota de poma i foie.
Nyoquis de patata móra farcits de botifarra negra amb suc de carn.
--------------
Mil fulls de patata i botifarra de perol amb crema de ceps
o
Galta de porc amb salsa de ratafia i naps agredolços
--------------
Mousse de ratafia i nous
Pa, Aigua Font Vella
Vi Sinols criança
Preu: 29,50€ (IVA inclòs)
Pica pica:
Cruixent amb mató i codonyat
Crema de carbassa amb ou poché
Caneló de crep amb rostit i beixamel de farina de blat de moro
Musclos oberts al foc de brasa
--------------
Bacallà amb fons de patata i ceba
Flam de ratafia amb pa de pessic
--------------
Aigua Font Vella
Vi Sinols Criança 2014 – Empordàlia - D.O. Empordà
Preu: 23€ (IVA inclòs)
La tapa del dia
A escollir un plat:
- Crema de carbassa amb trinxat de gamba i culis del seu cap
- Timbal de salmó marinat amb rissat d’escarola, oli de vainilla i xips de xocolata
- Brandada, crema de fesols, amb poma confitada i ous de peix
- Amanida de bolets, tomàquet sec i vinagreta de ceps
- Pa de coca amb d'escalivada, olives negres i encenalls de formatge
- Pasta fresca farcida de ceps i botifarra negra amb la seva crema i Mas Farro
- Caneló cruixent de pollastre i carn rostida amb beixamel suau a l’ interior
- Patates d'Olot fetes per nosaltres (especialitat)
A escollir un plat:
- Peix fresc del dia a la planxa amb el seu contorn
- Cueta de rap rostida a la catalana i acabada al forn
- Llobarro confitat sobre puré cremós de naps negres i api
- Timbal laminat de vedella amb fons fosc d’ossos i puré cremós
- Paella d'arròs de Pals mixta a l'estil de la Moixina
- Espatlla de xai sense os amb bresa de rostit cebetes i bolets
- Costelló cuit a baixa temperatura i acabat a la brasa amb cremós de castanyes
- Mitjana de vedella a la brasa de carbó amb guarnició
Postres
- Semi fred de iogurt, amb compota de poma i crumble
- Crem brule amb gelat de roses
- Brownie amb sopa de xocolata blanca i gelat
- Pastís de formatge fresc amb crema de fruites vermelles
- Crema d e mascarpone, figa confitada i almívar
- Gelat de vainilla amb xocolata calenta
- Gelat de Ratafia Russet amb nous de la comarca i els seu caramel
- Els Clàssics: Fruits secs amb moscatell o Flam d'ou o la crema catalana o Recuit de llet
- Les postres més llamineres de cuina Volcànica (En motiu dels 20 anys)
Celler:
Vi negra Sinols Criança D.O. Empordà
Aigua mineral Font Vella
Cafès o infusions
Preu: 32€ (IVA inclòs)
Gelat d’Ovella Ripollesa amb tortell d'Olot i chutney de tomata.
Pa xinès de gamba amb carpaccio de gambes.
Puré de pèsols gelat amb papada confitada amb anís estrellat i cardamom.
Laminat de bacallà amb fesols de Santa Pau i bolets
Mar i muntanya de costelló confitat amb parmentier trufat de llamàntol.
Volcanet de festucs amb gelat de iogurt de la Fageda.
Petites bogeries volcàniquesPa de llenya dels Hostalets
Aigües Minerals
Vi Balmeta – Empordàlia - D.O EmpordàPreu: 32,5€ (IVA inclòs)
Taula completa
Aperitius
Didalet de foie amb Gin Volcànic, gelée de ratafia i daus de poma de Girona
Amanida russa de tonyina vermella i maionesa de mostassa
Bombó de formatge de cabra amb ametlles
Primers
Amanida de bacallà amb taronja i vinagre de soja i mel
Crema de carbassa amb crostons de tortell d’Olot
Segons
Suprema de lluç amb oli de calamars
O
Melós de vedella amb parmentier a la seva salsa
Postres
Cremós de moniato i vainilla amb gelat de iogurt
o
Pa, vi i sucre
Pa, Aigua Fontvella
Vi Sinols Criança 2014 – Empordàlia – DO Empordà
Preu: 24,80€ (IVA inclòs)
copa de cava natura les cols mont-ferrant
llonganissa artesanal d’Olot
la terra, l’aigua, el cereal;
crosta de fajol,
l’essencialitat dels aliments primaris
per menjar amb els dits;
entrepà calent de papada de porc
blini de fajol i botifarra de perol
de fajol; espagueti, brou fumat
un joc de textures;
carbassa de cinc maneres,
oli d’oliva negra
conreada en terra volcànica;
ceba dolça del volcà Croscat,
formatge d’ovella de Farró
de pasta fresca;
caneló,
carn del rostit, beixamel
feta per nosaltres;
mandarina gelada, farigola, romaní
unes postres llamineres;
pastís gelat, crema cremada, fruita confitada
per a compartir;
rajola de xocolata,
una evocació a l’espai del restaurant
servei de pa dolç;
coca ensucrada dels Hostalets d’en Bas,
cuita en forn de llenya
Aigua Font Vella
Vi Sinols Criança 2014 – Empordàlia – DO Empordà
Preu: 50€ (IVA inclòs)
Niu de patata amb bacallà i all i oli
Carpaccio de tonyina vermella amb polpa de tomàquet
Anxoves del Cantàbric a l’oli del romer de l’era
Cruixent de peus de porc sense feina amb patata i all i oli
Galtes de vedella amb reducció de ratafia
---------------
Arròs de ceps i foie de La Barroca
---------------
Terrina de poma amb ratafia Russet
Pa, aigua Font Vella
Vi Sinols Criança 2014 – Empordàlia – DO Empordà
Cafè o infusions
Preu: 35€ (IVA inclòs)
Crema de carbassa amb cruixent
Turbot el forn amb trompetes de la mort
Mar i muntanya de costelló de porc amb patata mora i llamàntol
El llaminer de Cuina Volcànica.
Aigua Font Vella
Vi Sinols Criança 2014 – Empordàlia – DO Empordà
Cafè amb galeta de fajol.
Preu: 25€ (IVA inclòs)